Natuurlijke anti-conceptie: De Ladycomp

by Healthbeautymind
8748 views


Hallo allemaal!

Vandaag wil ik het met jullie hebben over mijn allernieuwste aankoop: De Ladycomp! In deze blogpost wil ik jullie wat meer vertellen over mijn ervaring met de pil, ongesteldheid en mijn keuze om te beginnen met de ladycomp.

De pil

Laten we allereerst bij het begin beginnen om je een idee te geven wat de reden is van deze aankoop. Ik was 17 jaar toen ik begon met de pil en dat was ook de leeftijd waarop ik mijn eerste vriendje kreeg. (Diezelfde jongen is nu nog steeds mijn vriendje) Ik mocht niet bij hem logeren van mijn moeder zolang ik niet aan de pil was en aangezien hij 5 jaar ouder was snapte zij ook wel wat er zou gebeuren als ik daar bleef slapen. Dus gingen mijn moeder en ik vrij snel naar de dokter om een recept voor de pil te krijgen.

Na een uiterst genant gesprek voor een 17-jarige om het over seks en de pil te hebben, koos de dokter een vrij lichte pil voor mij uit. Ik ben altijd heel gevoelig geweest voor alles. Hij zorgde voor een pil die niet te heftig voor mij zou zijn. Ik had als tiener veel gehoord over de Diana-pil want die hadden mijn vriendinnen ook en zij hadden veel minder last van puistjes sinds het gebruik ervan. Dus ik was erop gebrand om een pil te krijgen die dat effect ook op mij zou hebben.

Ongesteldheid

Ik had altijd heel erg veel last van mijn ongesteldheid en de pil die ik kreeg zou volgens de dokter helpen om de pijn te verminderen tijdens mijn ongesteldheid. Met de beloftes dat daarbij ook mijn acne minder zou worden en ik veilig kon vrijen met mijn vriendje, klonk dit natuurlijk als muziek in de oren. Mijn eerste ongesteldheid was inderdaad heel erg prettig, geen pijn, minder bloedverlies en ik merkte langzaam aan dat mijn puistjes wat minder werden.

Stemmingswisselingen

Destijds had ik niet in de gaten wat er gebeurde met mij en mijn lichaam. Pas na jaren had ik door wat er nu werkelijk aan de hand was. Ik was heel vaak chagrijnig, had letterlijk twee gezichten, ik kon heel vrolijk zijn en ineens kon dat omslaan naar negatieve gevoelens en huilbuien. Naarmate de jaren versleten, werd mijn mentale toestand er niet echt beter op. Ik had weinig zin om ook maar iets te doen. Ik wilde niet mee naar feestjes en de relatie met mijn vriend liep ook niet erg lekker.

tropisch sapje4_MG_5855
Gezond eten, gezond leven

Toen ik me begon te verdiepen in veganisme stopte ik langzaam met allerlei chemische dingen die ik gebruikte en waarvan ik wist dat ze niet goed voor mijn lichaam waren. Al mijn verzorgingsproducten gingen eruit en ik maakte overal zelf een natuurlijke vervanger voor. Ik merkte duidelijk verschil en heel veel kwalen werden minder. Pas toen ik besloot te stoppen met de pil merkte ik echt een heel groot verschil. Binnen twee weken tijd voelde ik mijzelf positiever, lichter en waren allerlei vervelende kwaaltjes zoals hoofdpijn en buikpijn ineens weg. Ook de klachten met mijn darmen waren bijna als sneeuw voor de zon verdwenen. Toen ik de pil gebruikte schommelde ik heel erg met mijn gewicht en waar ik voorheen nooit vet had was dit nu standaard bepakt met een flink laagje spek.

Ik merk nu nog wel eens dat ik last heb van mijn hormonen, en ik weet niet of het kan zijn dat het zo lang duurt voordat al die chemische stoffen mijn lichaam uit zijn. Wat ik wel weet is dat mijn leven nu echt het omgekeerde is van hoe het toen was en dat ik geen moment van mijn leven de pil gemist heb. Zelfs mijn ongesteldheid is minder erg dan voor het gebruik van de pil. Ook mijn hormonale acne is een heel stuk minder dan dat het eerst was. De stemmingswisselingen heb ik vrijwel nooit meer last van & ook mijn gewicht is veel stabieler nu dan voorheen. Nu heeft gezond eten en leven een groot aandeel hierin maar als je je lichaam vol blijft pompen met chemische troep ben je voor niks gezond aan het leven. Als je hormonen verstoord zijn kan je hele lichaam uit balans zijn en dat merk je gewoon heel goed aan jezelf op het moment dat je hiermee stopt.

Ladycomp

Ik had een aantal maanden geleden gelezen over de ladycomp toen ik ging zoeken naar het gebruik van natuurlijke anti-conceptiemiddelen. Uiteindelijk kwam ik uit op de site van Ladycomp en las daarnaast een artikel op Moderne Hippies en Miss Natural. Ik was eigenlijk meteen verkocht, behalve de prijs die erbij stond. Maar als je de pil jaren slikt ben je net zo veel geld kwijt en daarnaast ook nog eens je gezondheid.

De Ladycomp is een klein computertje met een ingebouwde temperatuurmeter. Elke dag, voordat je opstaat, meet je daarmee op een vast tijdstip je temperatuur. De computer geeft dan met een rood lampje aan of je in je vruchtbare periode bent, of met een groen lampje dat het veilig is om seks te hebben. Het duurt natuurlijk even voordat de computer jouw data heeft verzamelt en jouw cyclus leert kennen, maar hierna kan hij je precies vertellen wanneer het dus veilig is om seks te hebben en wanneer niet.

ladycomp1_MG_6624
Daarnaast is het erg fijn om je eigen cyclus te leren kennen en zo precies te weten te komen hoe je eigen lichaam reageert gedurende je cyclus. Zo weet je wanneer je ovuleert en ga je je eigen signalen van je lichaam herkennen. Op deze manier neem je het heft weer in eigen handen en onderdruk je je eigen cyclus niet zoals je dat wel doet met de pil.

Het is dus niet meer nodig om giftige stoffen in te nemen (de pil) die je hele hormoonhuishouding in de war schoppen en je hebt ook geen last meer van nare bijwerkingen, enge spiraaltjes laten plaatsen of andere onprettige oplossingen. Gewoon elke dag je temperatuur meten.

ladycomp3_MG_6632
Ik heb hem pas aangeschaft en heb er nog niet lang genoeg mee gewerkt om met jullie mijn eigen ervaring te kunnen delen. Als ik het wat langer gebruik wil ik dit graag met jullie delen om te vertellen wat mijn eigen bevindingen hierover zijn. Dan zal ik een uitgebreide review doen en zal ik ook wat meer inhoudelijker op de ladycomp ingaan.

Zijn er lezers die hem ook al gebruiken of er over na hebben gedacht om hem zelf te gaan gebruiken?

19 comments
0

Meer lezen?

19 comments

Franca 17 maart 2017 - 22:16

Beste HealthBeautyMind,

Ik ben ook nieuwsgierig naar je resultaten na 2 jaar met de LadyComp.
Sensiplan vertelt op haar site dat de betrouwbaarheid ongeveer 95% is.
Dus is na 2 jaar gebruik 10% van de vrouwen zwanger geworden(!)
Hoor jij daar ook bij?
Of ken je nog meer vrouwen die hem gebruiken, en wat is bij hen het resultaat?
Ik zou graag willen weten of die 95% klopt, want ik schrik nogal van dat cijfer.

Groetjes,
Franca

Reply
SB 8 november 2016 - 06:29

Oh my.. ik kan het niet genoeg zeggen.. iedereen is lyrisch over de Ladycomp. Echter lees ik vaak dat iemand het apparaat al 2 jaar gebruikt en niet zwanger is geworden, en dus concludeert dat de methode veilig is. Na mijn eigen ervaring met de Ladycomp begrijp ik dat deze uitspraken onzin zijn. Sommige dames/stellen kunnen lastiger zwanger worden dan anderen.. als je twee jaar géén anticonceptie gebruijt en niet zwanger bent kun je ook niet concluderen dat deze “methode” goed is.

Ik ben 27 jaar en na 13 jaar aan de pil te zijn geweest heb ik deze verruild voor de Ladycomp. Na 3 maanden was ik ongewenst zwanger, ondanks het uiterst nauwkeurig volgen van de instructies. De Ladycomp had ook niet door dat ik zwanger was waardoor we er pas na 9 weken achter zijn gekomen.

Lees je goed in.. op de site van Sensiplan worden ook vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de Ladycomp. Ik zeg niet dat dát het alternatief is.. zeker niet voor mij. Ik ben klaar met experimenteren met moeder natuur!

Reply
Margriet 31 augustus 2016 - 09:44

Fijn artikel, hoe is jet nu met je? Nog steeds tevreden met de ladycomp of niet? Ik ben aan het oriënteren

Margriet

Reply
Missy 28 juli 2016 - 17:39

Mijn zus heeft hem aangeschaft en ja binnen de twee maanden zwanger, tot op de minuut heeft ze het correct gedaan, ze is erg met gezondheid voedibg etc bezig .. Het is niet zo betrouwbaar … Zij zweerde erbij dat het compleet veilig was.

Reply
Alie 19 februari 2016 - 21:29

Fijn dat je hierover hebt geschreven.
Ik vraag me af of je de Lady Comp nog steeds gebruikt en wat jou ervaring er mee is.
Zelf overweeg ik ook om de LC te kopen, maar ik vind hem aardig aan de prijs en tweede hands is hij bijna niet te krijgen.
Ben benieuwd of je er ondertussen iets meer over kunt zeggen.

Reply
charlot 1 januari 2016 - 18:31

Hi!
Ik ben heel benieuwd hoe je het gebruik tot nu heb ervaren!
Ben zelf nog aan het twijfelen over de aanschaf van een LC
Hoor het graag!

Reply
Lindy 8 juli 2015 - 20:18

Hoi!

Bedankt voor je goede artikel.
Kun je onderhand al iets meer vertellen over je ervaringen met de Lady com??
Ik ben net gestopt met de spiraal en op zoek naar hormoonvrije alternatieven..

Groetjes!

Reply
Theo 17 maart 2017 - 22:10

Dag Lindy,

Ben je tevreden met je eigen hormonen en wil je geen hormonen uit een potje, kijk dan eens op sensiplan.
Het werkt. Wij gebruiken het al sinds 2002, dus al 15 jaar.
We hebben nu drie kinderen. Alledrie gepland.
(en de 12 kinderen die we in de 12 jaar daartussen niet hebben gekregen, waren inderdaad ook zo gepland. :-)

Groetjes!
Theo

Reply
Martine 16 maart 2015 - 17:46

Goed artikel en goed ook dat je dit soort zaken bespreekbaar maakt.
Ik heb eigenlijk nooit de pil gebruikt omdat ik al direct merkte dat het iets was wat ik ging vergeten.
Dus dat was geen optie.
Ik heb toen gekozen voor de koperspiraal wat altijd heel goed is gegaan.
Echter kreeg ik enkele jaren geleden last van tussentijdse bloedingen en er werd toen al heel snel de mirena spiraal voorgesteld.
Ik heb ik daar mee ingestemd maar ik herkende mijzelf op een gegeven moment niet meer. In de 2 jaar dat ik ‘m had heb ik wel 100 keer willen scheiden van mijn man……
Ik was zooooooo opgelucht toen ie werd verwijderd.
Al die troep kan gewoon niet goed zijn voor je lichaam om maar niet te spreken van het feit dat het mij niet bepaal ok lijkt om de natuurlijke processen in je lichaam, zoals de menstruatie, volledig plat te leggen.
Omdat het probleem van de tussentijdse bloedingen wel bleef bestaan heb ik uiteindelijk een Novasure behandeling laten doen. Dan wordt je baarmoederslijmvlies verwijderd maar dan kun je ook geen kinderen meer krijgen.
Nu ben ik al een stuk ouder dat de meiden hier dus dat was geen probleem voor mij.
Maar dit was wel dus de oplossing voor mijn probleem!
Ik zou willen dat huisartsen en gynaecologen meer stilstaan bij de neveneffecten van hormonen en niet klakkeloos deze rotzooi aan vaak nog hele jonge meisjes voorschrijven.
Laten ze eens iets bedenken waar geen hormonen aan te pas komen, dat is nog eens een uitdaging :-)

Reply
Tessa 6 maart 2015 - 14:57

Ik overweeg ook om te beginnen met de Ladycomp, dus ik hou je blog in de gaten voor de review! Ik ben vorig jaar weer begonnen met de pil omdat ik een relatie kreeg, maar ik merk dat ik weer vaak neerslachtig ben en bijna nooit zin heb in seks en dat vind ik echt vervelend. En daarbij wil ik eigenlijk gewoon heel graag weer natuurlijk ongesteld worden en in touch zijn met mijn lichaam.

Reply
Sas 6 februari 2015 - 19:37

wat een interessant artikel om te lezen! Gelukkig heb ik zelf weinig last van mijn maandelijkse periode… Dit klinkt wel als een uitkomst als je er last van hebt

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 13:10

Leuk om te horen :) Yep, fijn dat dit soort oplossingen er zijn tegenwoordig! :D Fijn dat je er geen last van hebt, houden zo! ;)

Reply
Anne-Fleur 3 februari 2015 - 11:32

Nice! Tof dat je gestopt bent en dat je gelijk al positieve dingen merkt! Ik wil(de) zelf ook een ladycomp maar mijn vriend vertrouwt het niet zo. Ik ben in ieder geval al wel van mijn mirena spiraaltje af en wil ook geen hormonen meer. Maar het klopt wel dat je nog last kan hebben van hormonen, bij de mirena noemen ze het de ‘mirena crash’. Je komt ineens in een soort van dal wat hormonen betreft en het kan echt even duren voor alles weer in balans is.

Ik houd nu via een app en de FAM-methode mijn cyclus bij (maar onze “geen-babies-alsjeblieft-methode” is vooralsnog gewoon condooms ;)) dan kan ik je ook echt aanraden omdat je dan nog beter de effecten van je cyclus kan merken.
Afgelopen maand heb ik blijkbaar mijn eisprong gevoeld kwam ik achteraf achter! Via die app (period tracker heet ‘ie trouwens) houd ik ook m’n temperatuur bij.
Het liefste zou ik eigenlijk een combinatie doen van die app en de ladycomp. Maar ja je moet wel beiden in die methodes vertrouwen..

Leuk om hier eens van iemand anders over te lezen, ben er de laatste tijd veel mee bezig geweest.
Heb je trouwens naast The Moon Inside You ook ‘Monthlies’ gekeken? Is voor een jonger publiek maar er worden ook nog wat andere dingen in genoemd, ook interessant :)

(wowww lang verhaal, excuus ;))

Reply
Galina 2 februari 2015 - 22:59

In maart ben ik alweer een jaar gestopt met de pil. Waar ik persoonlijk heel erg last van had was dat ik eigenlijk gewoon helemaal niets voelde. Alles was een beetje dof, ik kon niet helemaal in mijn nopjes zijn om iets, maar kon me ook niet echt ergens écht kwaad om maken. Toen ik stopte met de pil had ik het er wel even moeilijk mee, van geen emotie naar álle emoties zeg maar. En over de bom acne die ontplofte op mijn voorhoofd maar niet te spreken. Toch zou ik het zo weer doen, want vandaan de dag voel ik me er geweldig bij.

Ik gebruik een app die inschat wanneer ik vruchtbaar ben. Echt betrouwbaar zou ik het niet noemen, maar tot nu toe gaat het goed. Daarnaast denk ik dat bij ons ook meespeelt dat we allebei op een leeftijd zijn waarop het niet zo gek is een kind te krijgen, we allebei een vast inkomen hebben en een beetje een ‘het gaat zoals het gaat’ instelling hebben.

Erg goed van je dat je hierover schrijft en dat je het ook zo persoonlijk durft te maken!

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 12:58

Dat is inderdaad weer helemaal een andere kant van het verhaal, doffe emoties zonder pieken of dalen. Ook herkenbaar hoor! Fijn dat je nu je gestopt bent je de resultaten ziet en je jezelf weer prettig voelt in je eigen vel. Precies, als je op die leeftijd bent en er allebei klaar voor bent hoef je hier ook minder mee te doen. Mooi dat jullie zo’n instelling hebben! :)

Reply
Lisa 2 februari 2015 - 21:31

Zoooooooooo herkenbaar dit! Vooral die stemmingswisselingen. Bizar wat de pil met je mentale gezondheid doet; onstabiel, ongelukkig, geen keuzes kunnen maken, onzeker, huilbuien, erkenning zoeken van anderen, etc, etc. Het is echt niet oke, dat ze de pil nog voorschrijven zonder dit te noemen. Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt en was laatst weer een keer begonnen. Na 1,5 maand ben ik gelijk weer gestopt. Wat een troep. Ik heb letterlijk gehuild van opluchting toen ik besloot daar weer mee te stoppen. Ik ga echt nooit meer aan de pil.

Ik heb mezelf ook verdiept in natuurlijke anticonceptie, maar ben echt te bang om ongewenst zwanger te raken. Ik heb hier ook naar gekeken, maar durf het risico niet te nemen. Nu heb ik een koper spiraal. Lijkt me ook niet echt lief voor je baarmoeder, maar alles beter dan hormonen.

p.s. goed artikel! Dit moeten echt meer mensen lezen. X

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 13:01

Dankjewel Lisa, lief van je om te zeggen! Yep, troep is het woord wat je nodig hebt om de pil te beschrijven! Met een apparaatje als dit ga je je eigen lichaam leren kennen en weet je ook heel goed signalen te leren kennen, wat fijn is omdat je dan eigenlijk je eigen lopende anti-conceptie bent ;) Je weet na een tijd wanneer je vruchtbaar bent en dan kun je daar makkelijk op inspelen. Maar ik snap dat het een idee is waar je aan moet wennen, het klinkt haast te goed om waar te zijn en je wilt natuurlijk 100% zeker weten dat je niet zwanger kunt worden.

Reply
Sjoukje 2 februari 2015 - 20:47

Interessant artikel. Ik had hier nog nooit over gehoord! Ik slik zelf de pil, best een zware omdat mijn natuurlijke cyclus gewoon doorging toen ik een lichte pil slikte. Ik heb de laatste tijd steeds meer klachten en ik ben aan het denken om ook te stoppen met de pil. Je hebt helemaal gelijk wat de troep betreft, ik denk dat als ik eindelijk stop met de pil ik merk wat voor verschil het is! Het enige nadeel is dat ik van mezelf onwijs onregelmatig ongesteld ben, dat is een reden waarom ik er nog steeds niet van af ben.

Reply
Healthbeautymind 9 februari 2015 - 13:04

Grappig dat je dat zegt want mijn cyclus was ook heel onregelmatig voordat ik de pil gebruikte. Maar nu ik ben gestopt word het steeds regelmatiger. Maar ik voel het ook aankomen dus dan ben je er wel op voorbereid en dat is erg fijn. Ik voel letterlijk aan mijn lichaam dat ik ongesteld moet worden doordat ik rugpijn krijg, pijnlijke borsten en in een keer snak ik naar vet eten. Meestal duurt het dan nog een weekje totdat ik ongesteld ben en dan kan ik er rekening mee houden. Nu ik de ladycomp ga gebruiken zal dat alleen maar preciezer worden want dan kun je het voorspellen :)

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken vegan cookies om jouw ervaring op deze website te verbeteren. Ja, lekker!

Privacy & Cookies Policy