by Healthbeautymind

Integrale coaching

Bij Integrale coaching is het van belang dat we altijd starten vanuit vrijheid en authenticiteit. Deze aanpak is gebaseerd op de ervaring dat er een deel in ons bestaat wat vrij is van onze conditioneringen. (Gedachten, emoties, oordelen)

We noemen dit deel “De waarnemer” die ten alle tijden in staat is om met een soort helikopterview te kijken naar de keuzes die we kunnen maken. Daarbij kunnen we kiezen voor het “Ego” en blijven herhalen wat we altijd gedaan hebben en dus ook dezelfde resultaten boeken als die we altijd hebben gehad. Maar we kunnen ook voor vrijheid kiezen en los komen van onze patronen die we in ons leven hebben gevormd.

Als we ons kunnen openstellen voor die vrijheid en vanuit dat perspectief kunnen gaan leven hebben we er ineens een enorme hoeveelheid mogelijkheden erbij. Bij integrale coaching word er gekeken naar alle leefgebieden en het systeem waarin een persoon functioneert. Dat betekent: De relatie met jezelf, de relatie met de ander, je lichaam, je schaduwkanten en het grotere geheel.

In tegenstelling met andere coachings technieken richt Integrale coaching zich niet zozeer op de problemen maar op het herkennen van belemmeringen die ontwikkeling in de weg staan. Het mooie hiervan is dat welk probleem er ook onderzocht word, de kern altijd zichtbaar word in een verstoord patroon (herhaalde conditionering).

Wij gebruiken vegan cookies om jouw ervaring op deze website te verbeteren. Ja, lekker!

Privacy & Cookies Policy